[PROGRAM] NEBULOASA OGLINZILOR

La RoJAM2.0 17 fiecare pământean are o pereche de “Raghete” în picioare, pe care le folosește atunci când are de zburat într-un loc din Cosmos. În fiecare zi ei vor exploara diferite locuri în care se vor întâlni cu ființele inteligente care trăiesc în acele lumi bizare și care știu cum să viețuiască în armonie cu tot ce-i înconjoară. Aceste ființe îi vor învăță pe pământeni cum să viețuiască pe vechea lor planetă care acum este în refacere. În fiecare zi de joi, echipa spaţială face transmisiuni de la zeci de mii de ani lumină.

O nebuloasă este o adunare imensă de praf şi gaz intergalactic care pe măsură ce materia se concentrează în diverse zone dă naştere la stele şi sisteme planetare.

Nebuloasa oglinzilor este o astfel de zonă a spaţiului în care primele stele şi planete şi-au făcut deja apariţia. În mod excepţional, din princina elementelor care se află în această nebuloasă, planetele nou formate sunt foarte stâncoase şi toate suprafeţele sunt acoperite de un strat subţire de sticlă, ceea ce transformă toate suprafeţele în oglinzi.

Pe cele câteva planete locuibile s-a dezvoltat o civilizaţie inteligentă numită Civilizaţia Mira. Indivizii acestei civilizaţii şi-au dezvoltat un văz atipic şi sunt capabili să compenseze din muşchii ochilor mari orice distorsiune a oglinzilor de care sunt înconjuraţi în permanenţă. Miranieinii trăiesc toată viaţa privind realitatea din jur distorsionată, dar întotdeauna înţeleg adevărata realitate.

Călătorii au nevoie de învăţătura lor pentru a înţelege pe deplin faptul că fiecare perspectivă e distorsionată şi pentru a înţelege pe deplin oamenii şi lumea, trebuie mereu să compenseze şi să caute cât mai multe perspective de a vedea un lucru. Împreună cu miranienii vor învăţa să îşi exprime emoţiile, chiar şi atunci când acest lucru este dificil şi vor putea discuta liber cum percepţia proprie despre lume poate fi privita ca pe o reflexie a propriului lor univers interior.

Fiinţele inteligente care vă vor ghida pe această planetă sunt coordonate de Oana Mitruţ.