1800 de cercetași au cucerit Cristianul

 

Cel mai mare proiect educativ al acestui an are loc în următoarele 10 zile în Cristian.

Cercetașii României sunt membrii în cea mai mare organizație de tineret de la nivel mondial – Organizația Mondială a Mișcării Scout, iar în România își desfășoară activitatea de peste 100 de ani.

O SINGURĂ DATĂ ÎN VIAȚĂ UN CERCETAȘ POATE PARTICIPA LA O JAMBOREE

Marea adunare a cercetașilor – Jamboreea Națională RoJAM 2.0 17 îi provoacă pe cei peste 1800 de participanți, cu vârste cuprinse între 12 și 24 ani, la o adevărată „schimbare de perspectivă”. Aceștia vor participa la peste 200 de activități, de la aventură și tehnici de supraviețuire la dezvoltarea durabilă prin știință și tehnică.

DIN 12 OAMENI CARE AU AJUNS PE LUNĂ, 11 SUNT CERCETAȘI

Metodele educative folosite sunt recunoscute la nivel mondial ca model de bună practică în crearea de lideri și cetățeni implicați în comunitate. Metoda pedagogică Scout, inventată de Sir Robert Baden Powell în 1907, se folosește la momentul actual în 224 de țări și teritorii de pe mapamond, membrii organizației reprezentând peste 3% din populația Globului.

 

 

PREȘEDINTELE Klaus Iohannis le-a acordat cercetașilor Înaltul Patronaj

Amploarea și unicitatea proiectului RoJAM 2.017 le-a adus cercetașilor Înaltul Patronaj al Președintelui României. Astfel, se respectă tradiția de la nivel mondial, în care membrii ai Caselor Regale și șefi de stat susțin proiectele desfășurate de cercetași.

VALORILE ÎN COMUN

Organizația Națională „Cercetașii României” a selectat pentru acest proiect parteneri care rezonează cu valorile promovate de „Legea Cercetașului”. Localitatea Cristian a câștigat concursul pentru găzduirea evenimentului. Sponsorul principal este reprezentat de Kaufland România, iar partenerii principali educaționali sunt Ministerul Tineretului și Sportului și Casa de Cultură a Studenților.

LANSAREA RACHETEI RoJAM 2.0 17

În data de 5 august, începând cu ora 20:30, Piața Libertății din centrul localității Cristian se va transforma în stația de lansare a Rachetei care „Schimbă Perspectiva!”.  În cadrul ceremoniei de deschidere, cercetașii își vor lua angajamentul individual de a crea „o lume mai bună” fiind „gata oricând”.