[SERIAL: Hai la RoJAM 2.0 17!] Andrei Boncea: „Eram 15.000 de oameni uzi, speriați și îngrijorați. A doua zi rădeam cu toții: am făcut-o și pe asta!”

Începem de azi un serial special: experiențele cercetașilor la precedentele jamboree din țară sau din afară. Amintiri de la Săliște? Peripeții prin Japonia, Franța sau Polonia? Le-am adunat pe toate! Următoarea oprire: RoJAM 2.0 17!

Andrei Boncea este unul dintre eXploratorii entuziaști ai Centrului Local ”Cetatea Roșie”, Sibiu. A participat în 2015 la Jamboreea ”You’re Up” din Franța și a rămas cu câteva amintiri memorabile.

”Cea mai tare amintire este furtuna prin care am trecut toți participanții. Mai mult de 15.000 de oameni eram într-o sală de spectacole, uzi, speriați și îngrijorați. Dar următoarea zi râdeam cu toții de atmosfera din seara precedentă, gândindu-ne că «Uite c-am făcut-o și pe asta!»”, ne spune Andrei.

”Cercetășia se trăiește în camp”

Exploratorul e și Ambasador din partea Centrului său Local pentru RoJAM 2.0 17 și îi încurajează pe alți cercetași să trăiască expeiența unei jamboree.

”Este o șansă pe care nu o poți avea an de an, o șansă de a cunoaște foarte mulți oameni, de a învăța foarte multe chestii și, în cele din urmă, de a fi la cel mai important eveniment cercetășesc din România. Nu aveți nimic de pierdut, cercetășia se trăiește în camp.”

Schimbarea în bine

Pentru Andrei, ”Schimbă Perspectiva” înseamnă deschiderea spre noi orizonturi, schimbarea în bine. Înseamnă să te uiți la ceva dintr-un alt punct, pentru a vedea și partea cealaltă a problemei. Înseamnă un nou început.

Trăiește și tu experiența unei Jamboree și înscrie-te acum la RoJam 2.0 17, alături de patrula ta. Nu uita că primele patrule de temerari și exploratori înscrise au reducere de 10%!