[IARMAROCUL INTERPLANETAR] SCRISOARE CĂTRE CERCETAȘI

Anunț de la zeci de mii de ani lumină de la echipa IARMAROCULUI INTERPLANETAR către Cercetași.

Viață lungă și prosperitate!

În cea de a zecea zi a lui GUSTAR fiecare pământean, cu “raghete” în picioare, zboară spre planeta pitic 1 CERES, la cel mai râvnit loc de troc din univers. Aflată într-o zonă neutră și pașnică pentru coloniști, planeta s-a dezvoltat în timp ca zonă comercială, fiind cunoscută drept Iarmaroc Interplanetar. Aici, pământenii refugiați din întregul univers se adună pentru a schimba sau vinde produse de pe planetele lor, uneori chiar și antichități rare de pe Terra.

 

Pentru a putea participa la IARMAROC, fiecare Colonie (sau Centru Local cum îl numiți voi pământenii) trebuie să pregătească următoarele:

 1. Pregătiţí  un stand
  Organizaţi cât mai creativ un stand de prezentare a Coloniei voastre și a regiunii din care proveniți. Fiecare Colonie va avea la dispoziție un pavilion și o masă. Dacă aveți cereri speciale, vă rugăm să ni le comunicați din timp și vom face tot posibilul să găsim împreună soluții potrivite.
 2. Pregătiţi un tricou
  Personalizaţi cât mai creativ un tricou cu numele Coloniei voastre. Tricoul va fi predat pe 10 august 2017, în cadrul Iarmarocului, reprezentând biletul de acces, urmând ca la sfârșitul zilei tricoul să ajungă la o altă Colonie.  
 3. Pregătiţi o activitate
  Fiecare Colonie pregătește o activitate pentru locuitorii altor Colonii care vor veni în vizită la stand:
 •      Activitatea poate fi sub forma unui atelier sau a unui joc și va avea loc în apropierea stand-ului Coloniei          voastre;
 •      Activitatea poate dura 20 – 30 de minute pentru aproximativ 20 – 25 participanți
 •      Activitatea va fi repetitivă, va avea același format, dar va avea loc cu 4 grupuri diferite și va începe la fiecare oră fixă (15:00/ 16:00/ 17:00/ 18:00);
 •      Activitatea organizată de voi se va încadra în una din cele 4 arii de mai jos, iar alegerea ariei se va face după principiul primul venit – primul servit, respectiv rezervat.

1. Scout Rainbow/ Lumea bună se adună –  (Diversitate)

2. Do it Yourself/ Meșteșugăreală (Dezvoltare durabilă)

3. Tips&Tricks/ Ponturi și șmecherii (Implicarea tinerilor)

4. Camp Science/ Născociri de camp (Stiință și tehnică)

Detalii relevante:

 • În cadrul Iarmarocului se pot oferi obiecte handmade pe bază de donație, la standul de prezentare al Coloniei;
 • Deoarece unul din trei participanți la RoJAM2.0 17 este străin, vă rugăm să aveți în vedere acest aspect în pregătirea voastră pentru eveniment.
 • Iarmarocul este deschis nu numai pentru participanţi, ci şi pentru comunitate, părinti, presă, etc.
 • Fiecare Colonie împarte responsabilitățile între membri, astfel încât să se asigure că există 1 – 2 membri la prezentarea Coloniei și suficienți membri pentru desfășurarea activității;
 • Pe parcursul unei ore, 20 – 30 minute sunt rezervate atelierului și 30 – 40 minute pentru cunoașterea ariei și a celorlalte Colonii şi pentru deplasarea către următoarea activitate.

Selecția ariei se face de către fiecare Colonie, până la data de 5 iunie 2017. Echipa Iarmarocului va confirma în cel mai scurt timp rezervarea ariei (48 ore), urmând ca până pe 15 iunie 2017 să trimiteți activitatea detaliată.

Pentru orice nelămuriri și detalii legate de Iarmarocul Interplanetar, vă rog să nu ezitați să o contactați pe Lăcrămioara Ocunschi pe adresa de mail lacramioara.ocunschi@scout.ro