Parteneriat între Primăria Cristian și RoJAM 2.0 17

Primăria și Consiliul Local Cristian se alătura proiectului RoJAM2.0 17 prin semnarea unui parteneriat în urma căruia va sprijini cel mai mare camp de cercetași din țară.

În urma acestui parteneriat, Primăria își va asuma rolul de gazdă prin avizarea desfășurării evenimentului și înlesnindu-ne accesul la terenuri și utilități. Totodată, în cadrul parteneriatului ei asigură o finanțare de 30.000 de euro și ajutor logistic în ceea ce privește racordarea la utilități, asistență în situații de urgență, locuri și spații pentru ateliere, plus punerea la dispoziție a materialelor existente în primărie (mese, bănci, corturi, scenă, lemn pentru foc, lemn pentru construcții, etc.)

Sorin Dulgheru (Rick) ne-a povestit mai multe despre parteneriatul tradițional pe care Centrul Local „Ion Soiu” îl are cu primăria din Cristian și care acum îşi îndreaptă sprijinul către RoJAM2.0 17.

”De-a lungul anilor, primăria și Consiliul Local Cristian au înțeles importanța pe care trebuie să o acorde educației și au realizat că educația non-formală este o componentă esențială în dezvoltarea personală a copiilor. Dacă în primul an (2011) sprijinul acordat Centrului Local a fost de 5.000 de lei, pentru 2017, totalul sprijinului din partea autorităților locale din Cristian se apropie de 50.000 de euro.

Primăria și Consiliul Local Cristian au fost și sunt cel mai important partener al Centrului Local „Ion Soiu” Cristian, un parteneriat care de-a lungul anilor a însemnat, pentru cercetașii din Cristian, participarea la: Jamboreea Mondială din Suedia 2011, Explorer Belt 2013, You’re Up 2015, Future Starts Today – Kandersteg 2016, Rojam 2011, Centenarul Cercetășiei 2013, trei ediții ale campului naţional ”Sterie Stinghe”, acestea fiind doar cele mai importante activități la care cercetașii noștri au fost prezenți tocmai datorită sprijinului de la nivel local. Suntem convinși că mai sunt multe lucruri de făcut, suntem convinși că putem oferi mai mult copiilor noștri și avem convingerea că împreună vom da copiilor șansa de a avea acces la o educație modernă și sănătoasă.

Mulțumim Primăria și Consiliul Local Cristian! Multumim Cristoloveni!”