SCHIMBĂ PERSPECTIVA: DE FIECARE DATĂ MAI BINE

În echipajul nostru sunt zeci de membri în staff și tot atâtea perspective diferite, toate reunindu-se către un singur țel: RoJAM2.0 17. Cine-s oamenii care lucrează zi de zi pentru acest eveniment și care-s poveștile lor? Încercăm aici să ți-i prezentăm săptămânal în câteva cuvinte, încât să-i înțelegi puțin; să-i vezi că sunt oameni normali și în același timp extraordinari…așa, ca toți cercetașii.

Unele povești își introduc eroul prin „A fost odată ca niciodată”. Aceasta nu este o astfel de poveste. Se face însă că, într-o noapte întunecoasă și rece, cineva săpa o groapă într-un pârâu pentru a ascunde o comoară. Nu, nu este o poveste cu pirați, este o poveste cu cercetași. Comoara urma să fie găsită a doua zi, adică în ultima zi a unui camp de temerari, la capătul unui traseu complicat scris pe spatele unui puzzle. Ce ni s-a părut interesant este că informația asta nu a ajuns la noi ca o plângere ci sub forma unei amintiri dragi. Sentimentul de picioare ude în apă rece, noaptea, târnăcopul și felinarul- toate acceste amintiri intense pot rămâne rămâne prețioase doar unui om cu adevărat dedicat.

Așa este omul despre care vă vorbim astăzi, o persoană dedicată, care s-a alăturat cercetășiei de 18 ani. În timpul de când face parte din familia noastră a făcut multe lucruri faine. A fost lider de lupișori și încă își aduce aminte cu o încântare ieșită din comun de nopțile prea puțin dormite în campuri.

Zilele ăstea însă, e prins cu jobul său full-time care îi necesită toată atenția și prezența: poziția de tată. Am înțeles și că ar petrece 8 ore pe zi la un birou dintr-o clădire de sticlă, dar nu contează atâta timp cât „angajatorul” principal nu se plânge.

Aceasta este povestea elefantului Felix, altfel zis Horațiu Pop de la Centrul Local Cluj-Napoca. Un om care ne-a sărit în ochi prin dorința sa nemărginită de implicare și în suflet prin multitudinea de intenții bune cu care ne îmbrățișează în munca zilnică dedicată RoJAM-ului. Toate acestea îl fac perfect pentru postul de Șef de Camp la RoJAM 2.0 17