SCHIMBĂ PERSPECTIVA: REZULTATE DURABILE, NU IMEDIATE

În echipajul nostru sunt zeci de membri în staff și tot atâtea perspective diferite, toate reunindu-se către un singur țel: RoJAM2.0 17. Cine-s oamenii care lucrează zi de zi pentru acest eveniment și care-s poveștile lor? Încercăm aici să ți-i prezentăm săptămânal în câteva cuvinte, încât să-i înțelegi puțin; să-i vezi că sunt oameni normali și în același timp extraordinari…așa, ca toți cercetașii.

Întâi a fost #000000. Era negrul primordial de înainte de cer, stele, planete, rachete sau fonturi. Unii ar fi tentați să spună că era o pagină albă care aștepta să fie așternute ideile. Mai corect de atât ar fi să zicem că era fundalul unui program de editare grafică, în așteptarea unei forțe creatoare și a unui concept. Dacă n-ați ghicit încă, astăzi vorbim despre omul din spatele imaginii.

Personajul de azi este Digital Art Director la o reputabilă firmă de advertising din București (cu alte cuvinte ne-a trăsnit norocul), iar în timpul pe care nu îl petrece materializând concepte faine, este gamer, metalist, cercetaș și câteodată omu’ bun la toate. Să nu uităm, iubitor de natură, ca orice cercetaș de seamă.

În trecut a lucrat și cu temerari dar zilele ăstea este voluntar adult cu aspirații de lider de seniori. Oficial este în organizație de patru ani, dar la suflet este cercetaș de când se știe. Poate de aceea, cea mai frumoasă dintre amintirile sale cercetășești este depunerea promisiunii.

Povestea începe cu o ascensiune „dureroasă dar satisfăcătoare” prin Jepii Mici, urmată de traseu până la cabana Omu, și a doua zi spre cabana Mălăiești. Înainte de a începe coborârea de pe vârful Omu, a fost oprit în drum de restul grupului. „Consiliul Centrului Local dă de înțeles că a „sosit timpul” să devin cercetaș „cu acte în regulă” ”. De fapt, relatarea noastră nu face dreptate trăirii din relatarea originală. Dacă vreți să auziți povestea spusă cum trebuie, întrebați-l în persoană, pentru a auzi și tot șirul de peripeții.

Sunt multe motive pentru care Marius Fărcășanu de la Centrul Universitar București este omul perfect pentru funcția de Coordonator de Design în cadrul Echipei de Imagine a RoJAM2.0 17. E creativ, bineînțeles, că altfel nu ar lucra în artă. Pe deasupra, e dedicat, serios și foarte atent la detalii. Cu siguranță avem un profesionist de partea noastră.  Totuși, ceea ce ne-a impresionat pe noi și îl face special este motivația sa față de acest proiect: „Munca noastră va aduce zâmbete pe fețele a peste 1000 de tineri cercetași, cine ar spune „nu” la așa ceva?”