SCHIMBĂ PERSPECTIVA: SĂ TE REINVENTEZI DE CÂTE ORI E NEVOIE

În echipajul nostru sunt zeci de membri în staff și tot atâtea perspective diferite, toate reunindu-se către un singur țel: RoJAM. Cine-s oamenii care lucrează zi de zi pentru acest eveniment și care-s poveștile lor? Încercăm aici să ți-i prezentăm săptămânal în câteva cuvinte, încât să-i înțelegi puțin; să-i vezi că sunt oameni normali și în același timp extraordinari… așa, ca toți cercetașii.

Observăm că mulți dintre cei care gustă din fructul cercetășiei ajung într-un fel sau altul să lucreze în educație. Acesta e cazul și pentru persoana despre care vă vorbim astăzi. E cercetaș și lider de numai 20 de ani, o nimica toată pentru energia sa debordantă.

Încă mai poartă cu sine amintiri de la începutul „carierei” de cercetaș. Ne-a povestit cu drag despre un camp mobil în care s-a mers pe jos 6 zile prin Maramureș. Într-una din zilele caniculare, mergând pe marginea drumului s-a oprit în fața lor o mașină a unei firme private de înghețată, iar șofeul a coborât și le-a oferit cadou fiecăruia câte o înghețată (sperăm ca în camp să ne spună și nouă marca).

În afara zilelor de cercetășie, se prezintă ca edu-tainer. Practic, organizează spectacole muzicale în gradinițe și școli, în care copiii învaţă prin muzică şi dans: culorile, anotimpurile, sentimente, numere, etc.. Când scoate noutăți muzicale primii copii care le ascultă sunt cele două fete ale sale, care sunt totodată și primii săi critici.

Am mai putea zice multe despre Nicu Romaniuc de la Centrul Local Cetatea Nordului: că dansează, cântă, jonglează, ba merge și pe monociclu. Dar deși sunt lucruri excepționale, nu asta ne-a prins atenția. Ce ne-a captivat de fapt la el a fost creativitatea sa, înrămată de energia tinerească și molipsitoare care îl fac persoana perfectă pentru poziția de Coordonator de Animație și Ceremonii în cadrul RoJAM 2.0 17.