SCHIMBĂ PERSPECTIVA: DESPRE ALTE CULTURI ŞI OBICEIURI CERCETĂŞEŞTI

În echipajul nostru sunt zeci de membri în staff și tot atâtea perspective diferite, toate reunindu-se către un singur țel: RoJAM2.0 17. Cine-s oamenii care lucrează zi de zi pentru acest eveniment și care-s poveștile lor? Încercăm aici să ți-i prezentăm săptămânal în câteva cuvinte, astfel încât să-i înțelegi puțin; să-i vezi că sunt oameni normali și în același timp extraordinari… așa, ca toți cercetașii.

Personajul poveștii noastre de azi își împarte ziua între: job-unde face contabilitate și semnează comenzi, facultate-unde aprofundează științele politice și acasă-unde o așteaptă RoJAM. Am înțeles și că mâncarea şi gătitul nu mai reprezintă o prioritate pentru ea.

Când nu jonglează cu telefoane și laptop-uri, mai reușește să-și găsească ceva timp în viața ocupată și pentru a fi alături de patrula ei de exporatori, pe care ni-i laudă că sunt adorabili și puși pe fapte mari. Nu știm exact cum reușește să facă toate ăstea dar probabil că cercetășia devine instinct după ce o practici timp de 16 ani.

În toți anii ăștia a adunat multe amintiri și a strâns mulți prieteni dar încă își aduce aminte cu drag de Cupa Izvoarelor din 2010, când s-au înghesuit 7 oameni plouați și înfrigurati într-un cort impermeabil de două persoane (cei implicați să ridice mâna sus). Ploaia s-a oprit, iar seara s-a lăsat cu o lună plină, cântări la focul de tabără și prietenii strașnice.

Una peste alta, Oana Ghiocea de la Centrul Local Craiova ne-a pus în priză cu dorința și dedicarea ei de a face lucruri să se întâmple. Cu greu am fi putut găsi o persoană mai potrivită pentru a fi Coordonator al Departamentului Internațional în echipa RoJAM 2.0 17.