SCHIMBĂ PERSPECTIVA: DESCOPERĂ ADEVĂRATELE VALORI

În echipajul nostru sunt zeci de membri în staff și tot atâtea perspective diferite, toate reunindu-se către un singur țel: RoJAM. Cine-s oamenii care lucrează zi de zi pentru acest eveniment și care-s poveștile lor? Încercăm aici să ți-i prezentăm săptămânal în câteva cuvinte, încât să-i înțelegi puțin; să-i vezi că sunt oameni normali și în același timp extraordinari… așa, ca toți cercetașii.

Ca toate poveștile, RoJAM 2.0 17 are un început, iar persoana despre care vorbim astăzi este unul dintre cei care au fost acolo la început și a consolidat temelia, cu toți cei 25 de ani de experiență cercetășească ce-i poartă în spate.

Ne povestește cum viața sa de zi cu zi este o prelungire a unei dependențe de cercetășie, iar cele două joburi cu care își ocupă timpul se pliază perfect în jurul acestui stil de viață, chiar dacă ele se adresează turiștilor și nu copiilor.

O parte dintre voi îl cunoașteți sigur de la Campul Național Sterie Stinghe, doar unul din multitudinea de evenimente din CV-ul său, despre care își amintește cu drag. Pe deasupra, mai este șef de Centru Local, membru în Echipa Națională de Programe pentru temerari și ne spune cu zâmbetul pe buze că la sfârșit de zi gasește întelegere acasă vizavi de tot timpul petrecut printre cercetași.

În fine, dacă ignorăm un moment umorul, energia și perseverența care răzbat din prezența acestui om, vedem limpede pasiunea sa profundă pentru crearea de experiențe unice, pentru sădirea de emoție, bucurie, prietenie în sufletul fiecărui cercetaș și a-i ajuta să crească.

Sorin Dulgheriu de la Centrul Local “Ion Soiu” – Cristian (a.k.a. localitatea gazdă a jamboreei) este într-adevăr un om dedicat și determinat, dar nu trăsăturile ăstea sunt chintesența sa. Dacă orice poveste are un autor care-i așterne cuvintele pe hârtie, Rick ar fi persoana care i-a pus pixul și hârtia în mână  acelui autor și l-a îndemnat să scrie. Este omul care știe, mai presus de toate, ce să facă pentru a pune lucrurile în mișcare. Ce bine că am găsit un astfel de om pentru a fi coordonatorul departamentului Administrativ al RoJAM 2.0 17. Deși, într-un fel am putea pune problema ne-a găsit el pe noi…