SCHIMBĂ PERSPECTIVA: PLUTIND ÎN JURUL UNUI CUB ȘI PRIVINDU-L CU RAZE X

În echipajul nostru sunt zeci de membri în staff și tot atâtea perspective diferite, toate reunindu-se către un singur țel: RoJAM2.0 17. Cine-s oamenii care lucrează zi de zi pentru acest eveniment și care-s poveștile lor? Încercăm aici să ți-i prezentăm săptămânal în câteva cuvinte, încât să-i înțelegi puțin; să-i vezi că sunt oameni normali și în același timp extraordinari…așa, ca toți cercetașii.

Azi vorbim lucruri concrete. Teoretice dar și practice, palpabile și exacte, demne de un inginer proiectant și jongleur profesionist (de timp). Persoanei despre care vă vorbim i-a plăcut mult senioriatul, zilele astea însă e doar lider de seniori. Pe deasupra, e chiar șef de Centru Local. O evoluție demnă pentru 9 ani de vechime în cercetășie.

Când se gândește la toate experiențele avute alături de cercetași se oprește și e imediat cuprinsă de un val de frânturi de experiențe, sentimente și fețe. Bineînțeles că în funcție de stare vin alte lucruri în minte. Acum, și-a amintit și a ales să ne povestească despre un camp de Centru Local pe care l-a coordonat în urmă cu cațiva ani. În ultima seară, sub un cer senin pe care domnea o Lună plină, la sfârșitul unei zile cu multe peripeții și aventuri, toată lumea ședea în jurul focului de tabară. Se pare că atunci s-ar fi petrecut o cântare atât de strașnică încât și astăzi îi mai răsună ecoul prin unele văi ale Făgărașilor. Cadoul perfect pentru ziua de naștere a unui cercetaș.

Dintre toate evenimentele pe la care a participat, naționale și internaționale, încă păstrează la loc de cinste fiorii primei jamboree la care a participat: RoJAM 2011.

Anul acesta se întoarce la RoJAM, versiunea 2.0 17, dar nu ca participant ci pe post de Coordonator de Ateliere. Nouă ne-a sărit în ochi ca fiind o persoană curajoasă și mereu dispusă să ajute, niște calități potrivite pentru un cercetaș. Dar, ca un plus la toate acestea, viziunea ei și capacitatea de a îmblânzi și a organiza timpul sunt lucrurile care o fac pe Violeta Popșor omul potrivit pentru acest rol.