[PROGRAM] CUPTORUL VIITORULUI

La RoJAM2.0 17 fiecare pământean are o pereche de “Raghete” în picioare, pe care le folosește atunci când are de zburat într-un loc din Cosmos. În fiecare zi ei vor exploara diferite locuri în care se vor întâlni cu ființele inteligente care trăiesc în acele lumi bizare și care știu cum să viețuiască în armonie cu tot ce-i înconjoară. Aceste ființe îi vor învăță pe pământeni cum să viețuiască pe vechea lor planetă care acum este în refacere. În fiecare zi de joi, echipa spaţială face transmisiuni de la zeci de mii de ani lumină.

Planeta Kepler 11145123 este situată într-o nebuloasă globulara activă. O zonă a spațiului care luminează intens, o zonă ce arde cu lumina a sute, ba chiar mii de stele noi, tocmai născute. O adevarată forjă stelară.
Poate că nu ați auzit încă de ei, dar locuitorii planetei Kepler 11145123 sunt echivalentul intergalactic a ceea ce pe Pământ am numi „ingineri germani”. Situată la o distanță de fix 5000 de ani lumină de Pământ (distanță măsurată cu o precizie kepleriană, evident) planeta lor mai este cunoscută și ca cel mai rotund obiect din univers (asta în caz că dragostea lor pentru precizie nu era deja evidentă).
Odată aterizați, cercetașii pământeni vor fi surprinși cel mai probabil de statura lor mică, de capetele lor surprinzător de mari în raport cu restul corpului precum și de ochii lor uriași. Cercetătorii britanici spun că ochii lor au evoluat de-a lungul timpului special pentru a-i ajuta să măsoare totul cu o precizie micrometrică. Pe parcursul vizitei lor, keplerienii vor încerca să le transmită cercetașilor cât mai multe cunoștințe legate de mijloacele lor tehnologice avansate. O să îi învețe cum pot să aibă și ei orașe la fel de eficiente și prietenoase cu mediul înconjurator ca pe Kepler 11145123, pentru ca, odată reîntorși acasă să-și poată duce la bun sfârșit misiunea de a crea o lume mai bună.

Fiinţele inteligente care vă vor ghida pe această planetă sunt coordonate de Andrei Brumboiu.