[PROGRAM] ESCAPADA URBANĂ

La RoJAM2.0 17 fiecare pământean are o pereche de “Raghete” în picioare, pe care le folosește atunci când are de zburat într-un loc din Cosmos. În fiecare zi ei vor exploara diferite locuri în care se vor întâlni cu ființele inteligente care trăiesc în acele lumi bizare și care știu cum să viețuiască în armonie cu tot ce-i înconjoară. Aceste ființe îi vor învăță pe pământeni cum să viețuiască pe vechea lor planetă care acum este în refacere. În fiecare zi de joi, echipa spaţială face transmisiuni de la zeci de mii de ani lumină.

Date fiind ultimele inovații în materie de navete spațiale, pe parcursul expediției lor intergalactice, pămantenii vor primi nenumarate vizite. Una dintre ele va fi de la coplanetarii lor sosiți tocmai din viitor. Aceștia au trait generații la rând, exilați pe restul planetelor din sistemul solar, după ce planeta lor a fost secată de resurse. După nenumărate încercări însă, au reușit să se reîntoarcă pe Pământ și să-și reia trailul pe micuța lor planetă albastră.

Scopul incurisunii lor spațio-temporale este acela de a-i ajuta pe tinerii exploratori galactici să înțeleagă mai bine cum pot să-și recolonizeze planeta mamă în cât mai scurt timp cu putință. Toate aceste cu intenția de a nu a mai repeta greșelile făcute de strămoșii lor în trecut. Pe parcursul șederii, locuitorii fiecărei planete din sistem vor fi trecuți pe rând prin gaura de vierme (se pare că Einstein avea dreptate) ce-i va conduce înapoi în viitor.

Odată ajunși aici, vor fi lăsați să exploreze transformările în bine suferite de cea de-a treia planetă de la Soare. Vor interacționa cu cetațenii din viitor, le vor vizita locurile și vor fi puși la încercare pentru a vedea dacă sunt suficient de pregătiți să aplice mai departe cele învățate aici.

Fiinţele inteligente care vă vor ghida pe această planetă sunt coordonate de Elena Lupoaea-Petrea.