[PROGRAM] GLOBAL DEVELOPMENT VILLAGE

La RoJAM2.0 17 fiecare pământean are o pereche de “Raghete” în picioare, pe care le folosește atunci când are de zburat într-un loc din Cosmos. În fiecare zi ei vor exploara diferite locuri în care se vor întâlni cu ființele inteligente care trăiesc în acele lumi bizare și care știu cum să viețuiască în armonie cu tot ce-i înconjoară. Aceste ființe îi vor învăță pe pământeni cum să viețuiască pe vechea lor planetă care acum este în refacere. În fiecare zi de joi, echipa spaţială face transmisiuni de la zeci de mii de ani lumină.

În mai puțin de 7 duzini de cicluri de rotație lunare în jurul planetei mamă, cercetașii se întâlnesc în constelația GDV. Dintre toate constelațiile cunoscute ale Sistemului Solar, populația acesteia se remarcă printr-o inteligență superioară precum și prin soluționarea unor probleme cărora pământenii încă nu le-au dat de cap. Probabil că din pricina crezului lor: „Fă rai din ce ai!” au ajuns să transforme deșeuri (nume de obiect pământesc încă neidentificat în constelația GDV) în obiecte folositoare susținând în același timp Dezvoltarea Durabilă.

GDV = Global Development Village

Odată ajunși aici, pâmăntenii adoptă crezul populației constelației GDV. Aceștia sunt dispuși să împărtășească cu ei baza de date a cunoșințelor pe care deja le dețin. În doar 24 de ore pământești, pământenii o să cunoască noțiuni importante despre: Sutenabilitate, Încălzire Globală, Reciclare Selectivă precum și Politici de Mediu.

Fiinţele inteligente care vă vor ghida pe această planetă sunt coordonate de Daniela Borontiș.