[PROGRAM] IARMAROCUL INTERPLANETAR

La RoJAM2.0 17 fiecare pământean are o pereche de “Raghete” în picioare, pe care le folosește atunci când are de zburat într-un loc din Cosmos. În fiecare zi ei vor exploara diferite locuri în care se vor întâlni cu ființele inteligente care trăiesc în acele lumi bizare și care știu cum să viețuiască în armonie cu tot ce-i înconjoară. Aceste ființe îi vor învăță pe pământeni cum să viețuiască pe vechea lor planetă care acum este în refacere. În fiecare zi de joi, echipa spaţială face transmisiuni de la zeci de mii de ani lumină.

Între toate planetele Sistemului Solar, planeta pitic 1 CERES a căpătat o rezonanță deosebită. Aflată într-o zonă neutră pentru coloniști, ea s-a dezvoltat în timp ca o zonă comercială, căpătând titlul de Iarmaroc Interplanetar. Aici, pământenii din tot sistemul planetar se adună pentru a-și da la troc ori la vânzare produse de pe planetele lor, uneori chiar și antichități rare de pe Terra. Iar pentru cei care au urechi să asculte, aici se pot auzi vești despre mult râvnita casă pe care au părăsit-o cu generații în urmă.

Pământenii plecaţi spre alte planete în căutare de variante de supravietuire, primesc o hologramă prin care sunt invitaţi să se adune pe planetă pentru a povesti ce au aflat până acum de prin alte constelatii, ce veşti mai sunt de pe Pământ si cum să facă să se întoarcă acasă.

Fiinţele inteligente care vă vor ghida pe această planetă sunt coordonate de Lăcrămioara Ocunschi.