[PROGRAM] SatelitE N-FO

La RoJAM2.0 17 fiecare pământean are o pereche de “Raghete” în picioare, pe care le folosește atunci când are de zburat într-un loc din Cosmos. În fiecare zi ei vor exploara diferite locuri în care se vor întâlni cu ființele inteligente care trăiesc în acele lumi bizare și care știu cum să viețuiască în armonie cu tot ce-i înconjoară. Aceste ființe îi vor învăță pe pământeni cum să viețuiască pe vechea lor planetă care acum este în refacere. În fiecare zi de joi, echipa spaţială face transmisiuni de la zeci de mii de ani lumină.

În prima zi de jurnal de bord, odată plecați în periplul lor spațial, eXploratorii sunt invitați pe SatelitE N-FO. De fapt o navă autonomă de mari dimensiuni, Satelitul Educației Non-Formale este într-o continuă călătorie prin galaxie oprind pentru scurtă durată în fiecare sistem solar care-i iese în cale.

Aici, locuitori experimentați ai altor planete din întreg universul știut, traineri intergalactici, vor veni sa îi ajute să schimbe perspectiva și să îi învețe practici, tehnici și metode non-formale de supraviețuire în vidul intergalactic. Odată ajunși la bordul satelitului, pământenii vor putea alege dintre cele 37 de ateliere inter-planetare dintre care merita amintite:

  • dezvoltarea de noi sinapse în materie de creativitate;
  • drepturile intergalactice ale omului;
  • ONU pentru tineretul inter-planetar;
  • aplanarea conflictelor izbucnite în spațiu;
  • gestionarea lucrului în echipă la bordul navei.

De asemenea, vor afla cum să gestioneze marea diversitate de specii din Sistemul Solar, cum pot să fie mai implicați în Univers și în activitățile comunității lor planetare. Vor învăța cum să folosească raghetele și celalte gadget-uri într-un mod practic  și cum să aibă o contribuție notabilă la dezvoltarea durabilă a mediuliului pe planetele gazdă.

Fiinţele inteligente care vă vor ghida pe această planetă sunt coordonate de Oana Preda și Irina Opincaru.