[PROGRAM] SATUL ARHAIC

La RoJAM2.0 17 fiecare pământean are o pereche de “Raghete” în picioare, pe care le folosește atunci când are de zburat într-un loc din Cosmos. În fiecare zi ei vor exploara diferite locuri în care se vor întâlni cu ființele inteligente care trăiesc în acele lumi bizare și care știu cum să viețuiască în armonie cu tot ce-i înconjoară. Aceste ființe îi vor învăță pe pământeni cum să viețuiască pe vechea lor planetă care acum este în refacere. În fiecare zi de joi, echipa spaţială face transmisiuni de la zeci de mii de ani lumină.

     “Ciocanul lui Vulcan” este o planetă locuibilă din galaxia Andromeda. Pe această planetă există un singur continent care ocupă 15% din suprafaţa planetei, restul fiind ocupat de un ocean planetar cu apă dulce şi bizar de limpede. Pe acest continent activitatea vulcanică este neobişnuit de puternică şi este reprezentată de mii de vulcani pitici care ard continuu şi distribuit pe toată suprafaţa continentului.

     Puţinii locuitori ai acestei planete sunt humanoizi şi de-a lungul dezvoltării au învăţat să mânuiască focul vulcanilor şi să trăiască în armonie perfectă cu natura care-i înconjoară.  Deosebitele abilităţi ale băştinaşilor în mânuitul focului şi a metalului, împreună cu faptul că văzut din spaţiu continentul lor are forma unui ciocan, i-au făcut pe oameni să denumească această planetă “Ciocanul lui Vulcan”, cu referire la zeul Focului şi a Fierăriei din mitologia Romană. Aceşti oameni sunt numiţi “ciocănari” sau “vulcanieni” şi pot fi identificaţi foarte uşor datorită îmbrăcăminţii caracteristice şi faptului că au întotdeauna un ciocan asupra lor. 

     Călătorii intergalactici au ca obiectiv să înveţe de la aceşti oameni cum să trăiască armonios folosind doar resursele de care cu adevărat au nevoie.

Fiinţele inteligente care vă vor ghida pe această planetă sunt coordonate de Alex But.