[PROGRAM] STEM

La RoJAM2.0 17 fiecare pământean are o pereche de “Raghete” în picioare, pe care le folosește atunci când are de zburat într-un loc din Cosmos. În fiecare zi ei vor exploara diferite locuri în care se vor întâlni cu ființele inteligente care trăiesc în acele lumi bizare și care știu cum să viețuiască în armonie cu tot ce-i înconjoară. Aceste ființe îi vor învăță pe pământeni cum să viețuiască pe vechea lor planetă care acum este în refacere. În fiecare zi de joi, echipa spaţială face transmisiuni de la zeci de mii de ani lumină.

Pentru ca la sfârșitul periplului lor spațial să fi dobândit destule cunoștințe cât să fie capabili să recolonizeze Pământul, eXploratorii spațiali vor primi o vizita și de la civilizația STEM. După cum le sugerează și numele, civilizația STEM a avut norocul sa fie una din primele din univers care să ia naștere odată cu Big-Bangul. Având astfel un avans considerabil celorlalți, au putut să își dezvolte suficient de mult tehnologia pentru ca astăzi să poată să deservească rolul de „reparatori”.

Ce fac STEMerii mai exact? Repun pe picioare civilizații aflate la un pas de autodistrugere de oriunde din univers și fac asta predându-le din vastele lor cunoștințe științifice. Asta şi-au propus să facă și la RoJAM unde odată ce vor păși cu raghetele la bordul navelor lor super high-tech, exploratorii spațiali vor intra în procesul de învățare. Nu, nu acel tip de învățat cu care pământenii sunt obișnuiți ci unul propriu locuitorilor de pe STEM.

Astfel, odată debarcați, pământenii vor fi suficient de familiarizați cu toată înalta tehnologie existentă și vor știi să-și formeze singuri opinii bazate pe fundamente științifice pentru a putea iniția la final faza de reaterizare pe sol terestru.