SCHIMBĂ PERSPECTIVA: DESPRE RACHETE ȘI ECHIPĂ

În echipajul nostru sunt zeci de membri în staff și tot atâtea perspective diferite, toate reunindu-se către un singur țel: RoJAM2.0 17. Cine-s oamenii care lucrează zi de zi pentru acest eveniment și care-s poveștile lor? Încercăm aici să ți-i prezentăm săptămânal în câteva cuvinte, încât să-i înțelegi puțin; să-i vezi că sunt oameni normali și în același timp extraordinari…așa, ca toți cercetașii.

„Sugar, spice and everything nice”  abia dacă începe să ne descrie personajul de astăzi. Ea reușește să îmbine în mod aproape supranatural un anume joie du vivre, cu abilități de distorsionare a timpului și elemente de leadership.

Programul ei ne-a lasat puțin uimiți. În mod normal e educator la un centru educațional din Cluj pentru copii de 1-3 ani. Unele zile lucrează pentru același centru pe partea de PR sau la ateliere cu părinți și copii. Afară de asta, își mai ocupă timpul cu doctoratul, cu cercetașii, cu baletul, cu RoJAM bineînțeles, și cu viața ei – deși nu suntem siguri când. Totuși, în ciuda acestei aglomerații de atribuții, le înfruntă pe toate cu voioșie, în spirit cu adevărat cercetășesc. Mai exact, ne spune că „nu-i zi sau problemă pe care o înghețată și o cafea bună să nu le rezolve”.

Cercetaș de 13 ani, cifră cu noroc, că doar e an de jamboree; are în spate o trenă lungă de experiențe frumoase: de la temerariat la explorator, la senior și chiar lider de lupișori – și le amintește cu o bucurie de copil și cu lux de amănunte. Mai că ne-a convins că ieri s-a întors din vacanța de vară petrecută la Cioclovina.

Tot așa amănunțit își amintește și de prima ei jamboree, RuhrJamb din Germania, în 2010. O experiență „schimbătoare de perspectivă” în care povestește că s-a dormit în iurte mari cât corturile de circ și au făcut hike prin oraș.

Pentru cine o cunoaște, Cristina Filip de la Centrul Local Hunedoara este Bubbles în persoană. Probabil că asta se vede cel mai limpede în proiectele la care lucrează, unde se dedică 100% cu un entuziasm atât de molipsitor încât te face și pe tine să îți placă. Nici că am fi găsit o persoană mai potrivită care să fie Coordonator al echipei RoJAM 2.0 17.