SCHIMBĂ PERSPECTIVA: PRIVIND PRINTRE PICIOARE CU CAPUL ÎN JOS

În echipajul nostru sunt zeci de membri în staff și tot atâtea perspective diferite, toate reunindu-se către un singur țel: RoJAM 2.0 17. Cine-s oamenii care lucrează zi de zi pentru acest eveniment și care-s poveștile lor? Încercăm aici să ți-i prezentăm săptămânal în câteva cuvinte, încât să-i înțelegi puțin; să-i vezi că sunt oameni normali și în același timp extraordinari…așa, ca toți cercetașii.

Desigur că ați auzit de acea vorbă „încercarea moarte n-are”. La polul opus acestei filosofii stă conceptul de renunțare. Cei mai mulți dintre noi îmbrățisăm provocarea cu avânt, dar păstrăm potențiala renunțare ca o alternativă realistă în ultimă instanță. Persoana despre care vă vorbim astăzi nu a auzit de acest concept de „renunțare”. Unii ar interpreta asta ca fiind o formă de încăpățânare.  În fapt, e mai curând o perseverență optimistă cu rădăcini solide într-o parcelă de realitate și o parcelă de ideal.

În viața de zi cu zi, eroina poveștii de azi și-a lăsat în urmă jobul full-time pentru a-și dezvolta afacerea pe turism de aventură în zona ei natală – o adevărată briză de optimism pentru regiune.

Dacă asta nu era suficient ca să contureze o impresie, aflați că acum câțiva ani, și-a pus în gând și și-a deschis propriul centru de cercetași. Și nu oricum, de azi pe mâine, ci ușor, în timp și temeinic. Abia după ce toate cursurile și extensiile cursurilor au fost făcute, toate informațiile au fost adunate și toate detaliile au fost puse la punct, abia atunci, doi ani mai tarziu, au fost puse bazele oficiale pentru noul Centru Local.

Astăzi face o treabă excelentă ca lider pentru exploratorii ei. Nu ne zice ea lucrul ăsta, se vede pe fețele lor. Nici n-ai zice că e cercetaș de numai cinci ani (știm deja că unii oameni sunt cercetași cu sufletul de o viață). Zilele ăstea, cel mai tare o încântă momentele în care cercetașii ei îi demonstrează că se pot descurca și singuri.

Dintre experiențele avute cu ei, își amintește cu drag un episod de 1 decembrie când s-au decis să meargă pe munte, plecând cu trenul de 2:30 dimineața. Pe Valea Cernei au ajuns la 4:00 și au parcurs pe întuneric prima parte a traseului. Ajunși pe vârf, s-au văzut întâmpinați de primele gene de lumină, de o iarnă crâncenă și de un sentiment nespus de mândrie că se aflau acolo. Așa se țes amintirile cele mai speciale.

Cu un asemenea CV, pe noi ne-a convins cu ușurință. Când Daniela Borontiș, de la C.L. Aetos Drobeta Turnu Severin, își pune ceva în gând, putem fi deja siguri de calitatea și de sorții de izbândă ai proiectului. E acel soi de om care face lucrurile să se întâmple, dar într-un mod aparte, cu atenție la detalii și bunătate față de cei din jur, cu un zâmbet fluturând pe buze și multă dedicare. Noi vedem în asta rețeta perfectă pentru coordonatorul ariei Global Development Village din cadrul RoJAM 2.0 17.