SCHIMBĂ PERSPECTIVA: THIS IS RoJAM !

De ceva timp vă povestim cum în echipajul nostru sunt zeci de membri în staff și tot atâtea perspective diferite, toate reunindu-se către un singur țel: RoJAM 2.0 17. V-am povestit lună de lună, chiar săptămână de săptămână despre oamenii care lucrează zilnic pentru acest eveniment și v-am spus poveștile lor. Am încercat să ți-i prezentăm în câteva cuvinte, mult mai puține decât merită, în speranța că o să-i înțelegi puțin, pe ei și dar motivațiile lor de a fi în echipă. Și deși am reușit să vă arătăm câțiva oameni extraordinari, aflați că nu sunt nici de departe toți.

Dacă despre unii v-am vorbit deja, pe cei mai mulți dintre membri staff-ului rămâne să-i cunoașteți la fața locului. Și fiindcă tot punem problema, v-ați întrebat vreodată, de când ne urmăriți, câți oameni compun echipajul de comandă al RoJAM?

Vă spunem acum: 334. Despre câți dintre ei am reușit să vă vorbim noi? Despre 18, adică aproape 5% dacă cifrele ar avea vreo semnificație.

Mai exact au fost 334 de perechi de mâini care au completat formulare, care și-au verificat calendarele că să-și porționeze timpul, și-au asumat atribuții și au petrecut ore la telefon și pe mail detaliând ce au de făcut. Dintre aceștia, vreo 40 de coordonatori, au stat mereu cu telefoanele lângă ei, cu mail-ul, cu Whatsapp, cu Facebook. Au fost sunați și au sunat la toate orele din zi (uneori și din noapte), au scris zeci de documente, au completat formulare, și-au mijit ochii peste seturi lungi de liste de tot felul și au consumat cantități impresionante de ceai ori cafea în proces.

Desigur, sunt și membri de staff care se vor activa abia în camp. Oameni care vor construi campul, care vor înregistra participanții la sosire sau care vor face poze și vor sta noaptea până târziu pentru a le descărca. Îi veți recunoaște instantaneu la jamboree, vor fi cei care aleargă de colo-colo, adesea pentru că cineva a sunat și „mai e nevoie de un om la un atelier”. (Și nu ne supărăm dacă atunci când îi depistați, vă opriți să le mulțumiți pentru ce fac).

Totuși numerele nu contează mereu și vă spunem că 334 sunt doar cei cu „acte în regulă”. Mai sunt atât de mulți oameni a căror nume nu e scris pe nici un document, dar care s-au agitat, care au găsit contacte, au purtat discuții, au oferit suport și sunt de o valoare inestimabilă echipei noastre.

Dacă am scrie pe scurt poveștile tuturor acestor indivizi, probabil ar fi de proporțiile unei cărți consistente. Sunt atâția oameni cu atâtea stiluri de viață și pasiuni câte ne putem imagina cu greu. De la cameramani, graficieni și actori, până la avocați, profesori, contabili, aviatori, designeri de jocuri și studenți cu vise mari. Știți ce?! N-o să vă putem spune niciodată ce minuni face fiecare om din această echipă, cum a ajuns acolo sau ce vise are. Și chiar dacă am putea cumva, n-ar fi decât un preambul mărunt la epopeea care va fi RoJAM 2.0 17.

Ce e important pentru voi să știti este că fiecare membru al echipei noastre și-a asumat o responsabilitate, are un vis și este dispus să facă tot ce-i stă în putință să-l atingă și să ajute participanții la jamboree să facă același lucru. Azi le mulțumim, în vorbe mult prea puține, tuturor oamenilor extraordinari care fac acest eveniment posibil.

Schimbarea de perspectivă sunteți voi!