[Serial: Hai la RoJAM 2.0 17] Emanuel Hadîmbu: ”Cea mai memorabilă amintire este faptul că am interacționat cu peste 700 de cercetași”

Continuăm un serial special: experiențele cercetașilor la precedentele jamboree din țară sau din afară. Amintiri de la Săliște? Peripeții prin Japonia, Franța sau Polonia? Le-am adunat pe toate! Următoarea oprire: RoJAM 2.0 17!

Emanuel Hadîmbu e lider cercetaș și șeful de Centrului Local „Hey, Gârleni!”, o localitate din apropierea Bacăului. A fost unul dintre participanții Jamboreei de la Săliște, din 2011.

”De fiecare dată când întâlnesc un cercetaș pe care l-am cunoscut acolo rememorăm felul în care ne-am împrietenit. Cred că cea mai memorabilă amintire pe care o am este faptul că am cunoscut și interacționat cu peste 700 de oameni, iar cu unii am rămas prieten până azi.”, ne spune Emi.

Apartenență și fraternitate

El a fost și la Jamboreea Central-Europeană din acest an, în Polonia și cel mai mult l-a impresionat sentimentul de apartenență și fraternitate: ”A fost primul meu eveniment internațional, un loc unde întotdeauna am simțit sentimentul de apartenență și mi-am făcut prieteni pe viață. Ce aș putea aduce de acolo ar fi faptul că îmi doresc ca toată lumea să simtă sentimentul de fraternitate.”

Pentru Emi, a schimba perspectiva înseamnă și o viziune de termen lung: ”Vreau să încerc să văd lucrurile atât din perspectiva mea, cât și să mă pun în pielea altora, chiar a oamenilor care încă nu trăiesc. Aici mă refer la viitor, la cei care vor locui pământul peste 50, 100 de ani. Iar tot ceea ce fac să aibă un impact pozitiv până în acel moment.”

Trăiește și tu experiența unei Jamboree și înscrie-te acum la RoJam 2.0 17, alături de patrula ta. Nu uita că primele patrule de temerari și exploratori înscrise au reducere de 10%!