Termeni & Condiții

T E R M E N I&C O N D I Ț I I

pentru RoJAM 2.0 17

-a 6-a Jamboree Națională a Cercetașilor României-

 

1.1. LIMITĂ DE VÂRSTĂ

Tinerii cu vârste cuprinse între 11 și 24 de ani la începutul Jamboreei (cei născuți între 3 august 2006 și 15 august 1992) sunt eligibili pentru a participa la RoJAM 2.0 17.

Toții liderii trebuie să aibă vârsta minimă de 19 ani la începutul evenimentului.

 

1.2. LIMITĂ DE VÂRSTĂ PENTRU STAFF

Persoanele cu vârsta minimă de 18 ani (născuți înainte de august 1999) pot alege să se înscrie ca staff în cadrul Jamboreei.

 

1.3. LIMITĂ DE VÂRSTĂ PENTRU SENIORI

Toți seniorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 19 și 24 de ani pentru a fi eligibili să participe la RoJAM 2.0 17 (să fie născuți între 31 iulie 1998 și 15 august 1992).

 

2.1. TAXE

 

15.09 – 31.12 2016 1.01 – 15.03 2017 16.03 – 15.06 2017
Participant (temerar/ explorator) 450 lei

40% la înscriere

30% până în 15 martie 2017

30% până în 15 iunie 2017

500 lei

70% la înscriere

30% până în 15 iunie 2017

550 lei

Plata integrală la înscriere

Senior participant 150 lei

40% la înscriere

30% până în 15 martie 2017

30% până în 15 iunie 2017

200 lei

70% la înscriere

30% până în 15 iunie 2017

250 lei

Plata integrală la înscriere

Seniorii, liderii și

voluntarii adulți din

echipa de organizare

100 lei 100 lei 100 lei
Lider însoțitor 250 lei 250 lei 250 lei

 

2.2. CE INCLUDE TAXA

2.2.1. TAXA PENTRU PARTICIPANȚI

Taxa pentru participanți:

 • Toate taxele de camp, începând cu ziua deschiderii și până la închidere.
 • Programul RoJAM 2.0 17, incluzând costurile tuturor activităților.
 • Toate mesele pe durata Jamboreei, începând cu micul dejun din data de 5 august și terminând cu micul dejun în data de 15 august.
 • Îngrijire medicală în caz de boală (excluzând condițiile medicale deja existente) sau accidente. Medicația sau alte cheltuieli aferente îngrijirii de specialitate nu sunt incluse în taxa de participare.
 • Pachetul participantului RoJAM 2.0 17.

 

2.2.2. TAXA PENTRU STAFF

Taxa pentru membrii staff-ului include:

 • Briefing și training înainte de sosirea participanților.
 • Toate mesele pe durata Jamboreei, începând cu cina în data de 2 august și terminând cu micul dejun în data de 16 august.
 • Îngrijire medicală în caz de boală (excluzând condițiile medicale deja existente) sau accidente. Medicația sau alte cheltuieli aferente îngrijirii de specialitate nu sunt incluse în taxa de participare.
 • Program de activități pentru timpul liber și badge-ul de participare.

 

2.3. PLATA TAXEI PENTRU STAFF

Pentru a primi confirmarea de înscriere, vă rugăm să plătiți și contribuția în valoare de 100 de lei în contul:

 

RO49BTRLRONCRT033228121B

 

Vă rugăm să completați la Mențiuni: „Contribuție staff RoJAM” și numele persoanei pentru care se face plata. Termenul limită pentru achitarea contribuției este 30 iunie 2017.

 

2.4. TERMEN DE ACHITARE A TAXEI PENTRU PARTICIPANTI

Taxa de participare trebuie achitată până la data de 15 iunie 2017. Toate patrulele care nu au trimis necesarul echivalent participării până la respectiva dată vor fi considerați ca retrase din cadrul Jamboreei.

 

3.1. POLITICA DE RAMBURSARE

În cazul în care o patrulă sau un participant nu mai poate lua parte la Jamboree, pot sau nu să primească un ramburs al taxei de participare în funcție de data la care anunță retragerea. După data de 15 iulie, nu se mai poate returna nicio parte a taxei.

 

Cele de mai sus se aplică tuturor cazurilor posibile și nu vor fi pasibile de modificare indiferent de circumstanțe.

 

3.2. ANULAREA EVENIMENTULUI

Organizația Națională Cercetașii României poate decide anularea evenimentului din motive temeinic justificate. În eventualitatea în care RoJAM 2.0 17 va fi anulat în circumstanțe ce nu pot fi controlate de către organizatori (exemplu: acte de terorism, dezastre naturale sau calamități, acte de război, etc.), nu va fi posibilă returnarea taxei de participare.

 

3.3. ANULAREA DUPA DATA ÎNCEPERII EVENIMENTULUI

Taxa de participare la RoJAM 2.0 17 nu va putea fi returnată dacă evenimentul va fi anulat după data de 1 august, indiferent de motive.

 

4.1. MODIFICAREA INFORMAȚIILOR

Modificarea informațiilor cu privire la componența patrulei nu se acceptă după data de 15 iulie 2017.

 

4.2. COMPONENȚA PATRULEI

O patrulă trebuie să fie compusă din 4-9 membri și să fie însoțită de un lider adult.

Seniorii trebuie să se înscrie individual. Un grup de seniori din același Centru Local nu va fi considerat o patrulă.

 

5.1. RESPONSABILITATEA PATRULEI

Liderii unei patrule acceptă responsabilitatea totală pentru membrii acesteia la RoJAM 2.0 17, în conformitate cu Statutul și Regulamentul organizației de cercetași din care fac parte, precum și cu Codul Galben (în cazul patrulelor din ONCR).

 

5.2. RESPONSABILITATEA GRUPULUI

Șeful de Centru Local acceptă responsabilitatea asupra grupului (un grup fiind format din una sau mai multe patrule afiliate Centrului Local respectiv) la RoJAM 2.0 17.

 

6.ÎNGRIJIRE MEDICALĂ

 

6.1. ARIA DE ÎNGRIJIRE MEDICALĂ ASIGURATĂ

Participanții la RoJAM 2.0 17 au acces la serviciile de îngrijire medicală din momentul deschiderii și până la finalul ceremoniei de închidere. Menționăm, totuși, faptul că orice condiție medicală deja existentă nu intră în această categorie.

 

6.2. ACTE NECESARE

Pentru ca înscrierea să fie completă, fiecare membru al patrulei trebuie să:

 • aibă fișa de acord parental completată și trimisă în prealabil secretariatului
 • aviz medical de apt în colectivitate eliberat de medicul de familie cu completarea vaccinurilor făcute
 • aibă completate câmpurile alimentație și boli cronice în aplicația ONCR

 

6.3. CONDIȚII MEDICALE PREEXISTENTE

Cei care au condiții medicale preexistente au obligația de întreprinde demersurile necesare pentru a-și asigura tratamentul pe durata Jamboreei. De asemenea, acestea trebuie transmise secretariatului evenimentului înainte de sosirea în Cristian.

 

7. REGULI

7.1. REGULI RoJAM 2.0 17

În spiritul principiului „O lume, o Promisiune”, RoJAM 2.0 17 propune un set de reguli menite să asigure o atmosferă pozitivă și o experiență plăcută pentru toți cei prezenți:

 • Eșarfa de ramură de vârstă și ecusonul de camp trebuie purtate pretutindeni pe durata evenimentului, inclusiv în cadrul activităților desfășurate în afara zonei de camp, cu excepția situațiilor în care participanții sunt rugați să le dea jos din motive de securitate.
 • Recunoaște, înțelege și aplică Legea și Promisiunea Cercetașului în orice moment.
 • Fii tolerant, respectuos și înțelegător cu cei din jur. Fii politicos și adoptă o conduită demnă de un reprezentant al organizației tale.
 • Respectă alte culturi și credințe, obiceiuri și tradiții, așa cum ți-ar plăcea să le respecte și ceilalți pe ale tale.
 • Afișarea părților intime este descurajată. Participanții trebuie să respecte diversitatea culturală a celorlalți în ceea ce privește atitudinile față de contactul fizic.
 • Alocarea în corturi a participanților este responsabilitatea liderului însoțitor și se va face respectând Codul Galben. Orele de liniște trebuie respectate – de la ora 23:00 până la ora 06:00. Vă încurajăm să fiți cât mai silențioși posibil pe durata acestor ore.
 • Respectă proprietatea altor persoane. Dacă nu ai adus cu tine sau cumpărat un anumit obiect, lasă-l unde l-ai găsit sau înștiințează un lider adult sau un membru al staff-ului.
 • Utilizează briceagul sau obiecte ascuțite cu precauție. Depozitează-le în siguranță într-o husă atunci când nu ai nevoie de ele.
 • Utilizează un bidon pentru apă pentru a reduce cantitatea de compost. Gândește-te și la nevoile celorlalți atunci când folosești dușurile și toaletele.
 • Respectă semnele și instrucțiunile. Delimitarea „accesul interzis/trecerea oprită” a fost desemnată pentru un motiv, siguranța tuturor fiind scopul principal.
 • Zona Adulților este destinată adulților și staff-ului. Participanților le este interzis accesul în acest perimetru.
 • Este strict interzis consumul de alcool în zona de camp și in zonele de desfășurare a activitatilor, pe toată perioada Jamboreei.
 • Fumatul este tolerat doar în zonele de fumat. Nu pot fi prezenți în aceste zone mai mult de 3 participanți în același timp. Este interzis accesul nefumătorilor în spațiul pentru fumat.
 • Posesia, utilizarea sau aprovizionarea cu substanțe ilegale sunt strict interzise, în conformitate cu legile statului român.
 • Jocurile de noroc, promovarea și vânzarea de obiecte, produse sau servicii nu sunt permise. Puteți face schimb de eșarfe și badge-uri cu alți participanți.
 • Abțineți-vă din a utiliza un limbaj nepoliticos (înjurături, blasfemii, etc.), deoarece nu există loc pentru un astfel de comportament conform Legii Cercetașului.
 • Animalele de companie nu vor fi acceptate în camp FĂRĂ acordul prealabil obținut prin email, la adresele horatiu_hanganu@yahoo.com și horatiu.pop@scout.ro.

 

Reguli complementare pentru staff și lideri adulți :

 • Liderii adulți trebuie să aibă o conduită în conformitate cu Codul Galben.
 • Toți adulții participanți la Jamboree trebuie să completeze modulul de E-learning, disponibil la acest link: http://edu.scout.ro/register
 • Orice abatere de la aceste reguli trebuie adusă la cunoștință Responsabilului de Camp în cel mai scurt timp.
 • In cazul participanților, liderii însoțitori vor fi implicați în luarea deciziilor ce se vor impune ca urmare a abaterii de la regulile de camp.

 

7.2. LEGISLAȚIE APLICABILĂ

Jamboreea are loc în România, astfel că legile statului român au prioritate. Conform acestor legi, vârsta legală pentru consumul de alcool și fumat este 18 ani, iar consumul de stupefiante este ilegal. Complementar interpretării acestor legi și în scopul evitării oricăror confuzii, consumul de alcool, droguri și substanțe ilegale este interzis pe toată durata evenimentului și în toate zonele de camp, iar fumatul este limitat la zonele special amenajate.

Cum RoJAM 2.0 17 este un eveniment cercetășesc internațional, organizat în spiritul Promisiunii și Legii Cercetașului, toți participanții (indiferent de țara de proveniență) se vor supune regulilor și condițiilor generale OMMS aplicabile pentru astfel de evenimente (https://issuu.com/worldscouting/docs/wosm_wsjguidelines_en_2016).

 

7.3. PENALIZARE ȘI EXCLUDERE

Orice participant, indiferent de vârstă, ce încalcă regulile RoJAM 2.0 17 descrise în secțiunea 7.1 sau orice lege națională va fi evacuat din zona de camp, în urma unei investigații interne conduse de către responsabilul de camp. În cazul participanților , liderul însoțitor va fi implicat în luarea deciziei. Orice persoană – inclusiv vizitatorii și invitații – ce se va comporta într-o manieră considerată periculoasă, ofensatoare sau dăunătoare în contextul unei Jamboree Naționale, va fi exclus din cadrul RoJAM 2.0 17 și nu va fi eligibil pentru rambursarea taxei de participare. Achitarea taxelor aferente excluderii revin celor implicați și cererile pentru compensare nu vor fi luate în considerare.

 

8.POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

8.1. COLECTAREA ȘI MANAGEMENTUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Pentru a putea organiza cu succes și desfășura cea de-a 6-a Jamboree Națională a Cercetașilor României, organizatorii trebuie să acceseze și să utilizeze date cu caracter personal în ceea ce privește participanții, în conformitate cu legea 677/2001 cu privire la procesarea și utilizarea de date cu caracter personal.

 

8.2. ACORDUL

Prin înregistrarea acestor informații, precum numele și data nașterii, participanții își dau explicit acordul pentru folosirea datelor cu caracter personal destinate organizării și desfășurării RoJAM 2.0 17. Participarea la eveniment presupune, de asemenea, consimțământul explicit asupra Termenilor și Condițiilor celei de-a 6-a Jamboree Naționale a Cercetașilor României – RoJAM 2.0 17, cuprinși în prezentul document.

 

8.3. PREZUMPȚIA ACORDULUI TRANSMIS PRIN TERȚ

În conformitate cu secțiunea 8.2, în cazul în care o terță persoană furnizează date cu caracter personal pentru un participant, se va considera că acesta are acordul participantului și acționează ca împuternicit.

 

8.4. FOLOSIREA DATELOR PERSONALE

Orice informație cu caracter personal nu va fi împărtășită altor terțe părți, cu excepția cazurilor când acest demers este necesar desfășurării Jamboreei.

 

8.5. ACORD PENTRU TRANSMITERE ÎN SPAȚIUL PUBLIC

Prin înscrierea la RoJAM 2.0 17, consimți ca orice material media (fotografii, video, audio, etc.) realizat în cadrul Jamboreei și în care este posibil sa apari va fi utilizat de către Organizația Națională Cercetașii României în scop de promovare, editorial, comercial sau non-comercial, în sensul promovării și distribuției în țară sau la nivel internațional.

 

9.ACTUALIZĂRI

Termenii&Condițiile celei de-a 6-a Jamboree Naționale a Cercetașilor României – RoJAM 2.0 17 pot fi actualizate și vor fi comunicate în cel mai scurt timp celor direct vizați. Cea mai recentă versiune se va aplica întotdeauna. Vă rugăm să contactați organizatorii Jamboreei pentru clarificări în acest sens.

 

9.2. JURISDICȚIE

În cazul oricăror conflicte legate de Termenii&Condițiile prezente, legea statului român prevalează, iar Tribunalul București va avea jurisdicție exclusivă în cazul disputelor.